Novosti v programu – februar 2021

Datum objave: 01.03.2021

Prikaz bruto in neto cene

Pri vnosu postavke je sedaj vidna cena z in brez ddv-ja.

Prikaz cene z in brez ddv-ja.

Priročno orodje za izračun cene

Z orodjem lažje določimo prodajno ceno. Priročen je tudi prikaz marže, saj hitro vidimo, ali bomo ustvarili minus s prodajo (v kolikor bi stranki ponudili prevelik popust).

Prikaz marže pri dodajanju popusta.

Tiskanje nalepk

Modul za tiskanje nalepk je dobil nadgradnjo. Sedaj omogoča tiskanje nalepk na Zebrine tiskalnike. Nalepke lahko natisnemo iz dokumentov (prevzemnice, dobavnice, računi, …), ter direktno iz šifre.

Referenca v GLS nalepki

Pri ustvarjanju GLS nalepke lahko uporabimo sklic iz računa, namesto iz naročila kupca. To opcijo vključite v meniju Nastavitve -> Privzete vrednosti, pod nastavitev “Uporabi sklic iz računa”.

Opozorilo, če niste shranili dokumenta

Če želite zapreti oz. zapustiti dokument, katerega trenutno urejate (ter le ta ni shranjen), vas bo na to sistem opozoril.

Pošiljanje priponk preko elektronske pošte

Pri pošiljanju dokumenta preko elektronske pošte, lahko izberete, katere priponke bodo poslane. Na voljo je račun v PDF obliki (z ali brez UPN QR obrazca), ter eSlog 2.0.

Pošiljanje priponk.

Seznam artiklov po prevzemih

V meniju Dokumenti -> Prevzemnice, je v poročilu seznam prevzemnic dodana opcija izvoza vseh prevzetih artiklov z nabavnimi cenami v Excel. To nam pride prav pri kontroli, ali smo pravilno vnesli nabavne cene oz. prikaz nihanja le teh.

Izpis EAN kod

Na dokumentu prenos med skladišči je dodan stolpec EAN koda. Prikaz tega stolpca omogočimo v meniju Nastavitve -> Privzete vrednosti, pod opcijo “Tiskaj EAN kodo na dokumentu”.

eSpremnica

Dodana je nova vrsta pošiljke – blagovno pismo.

Prav tako je bil nadgrajen sistem, tako da nalepke in popisni list prejmete od Pošte Slovenije. Prej je te izpise ustvarjal Quibi.

Prikaz negativne zaloge

Dodano je poročilo, za prikaz negativne zaloge. Poročilo se nahaja v meniju Skladišče, pod filtrom je opcija Skladišča.

Saldakontna kartica brez dobropisov

Dodan je bil filter, kateri izključi dobropise iz saldakontne kartice.