Opomini

Datum objave: 05.01.2020

Kako vam lahko pomagamo?

Dodajanje novega opomina

Izdelava opomina

  1. Iz spustnega seznama pri napisu “Izberite stranko:”, izberete stranko, kateri želite izdati opomin (prikazane so samo stranke, katerim je potekel datum valute).
  2. V okno “Opomba v nogi”, lahko vnesemo opombo, ki bo vidna na natisnjenem dokumentu. Če smo si predhodno nastavili privzete opombe v nastavitvah, lahko opombo izberemo iz spustnega seznama (napis “Izberite opombo”), tako se nam bo okence samodejno izpolnilo.
  3. V stolpcu “Izberi račun”, izberemo račune, ki jih želimo vključiti v opomin.
  4. Opomin izdelamo tako, da kliknemo na gumb “Izdelaj opomin”.

Pregled opomina

Če želite opomin natisniti, ga shraniti na računalnik oz. izbrisati, to lahko storite v meniju na levi strani.

pregled-opomina

Možne funkcije:

  • Natisni – ko želimo opomin natisniti, kliknemo na napis “natisni”. Pojavi se vam nov zaslon, kjer lahko vidite obliko natisnjenega opomina. Tiskanje izvedete s klikom v meniju “DATOTEKA” (ang. file) ter v spustnem seznamu izberemo ukaz “NATISNI” (ang. print). Odpre se vam novo okno, kjer lahko določite število kopij opomina (ang. Copies). Za začetek tiskanja kliknite na gumb “V REDU” (ang. OK). Za vrnitev v program kliknite na puščico “v levo” (ang. back) v internetnem brskalniku (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome, …).
  • Shrani na računalnik – če želite opomin shraniti na računalnik, kliknite na napis “Shrani na računalnik”, pojavilo se vam bo novo okno, kjer izberete možnost shranjevanja dokumenta na vaš računalnik in kliknete na gumb “V REDU” (ang. OK). V novem oknu določite še kam naj se shrani dokument ter ime dokumenta (program vam avtomatsko priporoči takšno ime dokumenta, kakršna je številka opomina). Za dokončanje kliknite še na gumb “V REDU” (ang. OK).
  • Izbriši dokument – če ste napačno vnesli opomin in ga želite izbrisati, izberite to opcijo.
  • Nazaj – vrnemo se na spisek vseh opominov.
Prejšnji Naročilnice
Naslednji Placeholderji – izdelava dokumentov iz predloge