eSpremnica

Datum objave: 24.09.2020

Kako vam lahko pomagamo?

Nastavitve

Preden lahko izdate nalepko, se morate povezati s Pošto Slovenije. Oni vam bodo posredovali podatke za prijavo na API.

Te podatke vnesemo v meniju Nastavitve -> Zunanje povezave s klikom na opcijo Dodaj v sekciji eSpremnica – Pošta Slovenije -> Spletni servis.

Če testiramo izdajanje nalepk, moramo izbrati pod opcijo Url test.

Sprejemne številke prav tako vnesemo v meniju Nastavitve -> Zunanje povezave s klikom na opcijo Dodaj v sekciji eSpremnica – Pošta Slovenije -> Sprejemne številke. V kolikor nismo še izdali nobene nalepke, je v polju “Začni s številko” začetna vrednost iz nabora številk. V nasprotnem primeru vpišemo številko, s katero se bo nadaljevalo številčenje.

K številki moramo vnesti še vrste pošiljk. To storimo s klikom na opcijo “Vrste pošiljk”.

Ustvarjanje nalepke

1. Ročni način

V naročilu kupca imamo na dnu dokumenta opcijo eSpremnica. Izberemo spletni servis, sprejemno številko in vrsto pošiljke (če jih imamo več). Vpišemo opombo in izberemo dodatne storitve, v koliko je potrebno.

S klikom na gumb Kreiraj nalepko, se le-ta prenese v popisni list. Če ni ustvarilo zapisa, nam izpiše napako.

Potrditev paketov

Ko smo pripravili vse pakete, moramo sporočiti, da so pripravljeni za prevzem, ter jih opremiti z nalepkami. To storimo v meniju Dokumenti -> Naročila kupcev z izbiro opcije pod filtrom “eSpremnica”.

Izberemo opcijo oddaj podatke o pošiljkah. Če je uspešno oddan popisni list, se le-ta zaključi. Sedaj imamo na razpolago tiskanja popisnega lista ter nalepk.

Prejšnji eRačun
Naslednji GLS